VERSLAG

Wedstrijd: Club HAC 1 - ABC Hekwerk 1
Datum: 13-09-2013 / 21:00
Uitslag: 7-5


Club Hac komt laat op stoom

Wedstrijdverslag Club Hac 1 – ABC Hekwerk

Vrijdagavond trapte Club Hac 1 onder leiding van trainer Cemil Demirkan en leider Mazinho Parreira aan zijn tweede wedstrijd van het seizoen. De equipe van trainer Cemil Demirkan kende vele nieuwe gezichten aan/voor het seizoen 2013/2014. Zo kwamen onder meer Tigran Gabrelian en Hazael Martis over van FC Pandawa uit Zutphen, keeper Oktay Sevilir van ZSW Orient uit Nijmegen en Jeremy Verdouw vanuit SK Turkuaz. Daarnaast werd speler Halil Aslan aan de selectie toegevoegd vanuit een lager team. Het team kent met Sercan Demirel, Patrick Verdouw en Hischam Mazid een aantal sterkhouders in het team. Dit seizoen moeten zij voor routine zorgen in een nieuw elftal van de club uit Twello. 

De eerste wedstrijd van het seizoen werd vorige week woensdag weliswaar verloren uit tegen Walk Inn Boys. De club uit Twello kende voor deze wedstrijd personeelsproblemen waardoor de wedstrijd terecht werd verloren met 6-4.  Vandaag trad Club Hac op tegen het onbekende ABC Hekwerk. De nieuwkomer in Topklasse E begon het seizoen goed met een 8-5 overwinning op ZVZ. Jeremy Verdouw was de enige afwezige in het team uit Twello.

1e helft:

Club Hac 1 verscheen tegen ABC Hekwerk met een nieuw elftal. Het eerste paar minuten van de wedstrijd begonnen beide partijen onrustig. De nieuwkomer in Topklasse E nam naarmate de wedstrijd vorderde de hef in handen. Het kwam verdiend op voorsprong na een mooie solo van de flankspeler. Hij schoof de bal weliswaar met veel geluk onder de keeper door, in de goal. HAC miste gretigheid en scherpte in de afronding. Na de 0-1 raakte nieuwkomer Tigran Gabrelian en Hischam Mazid ongelukkig allebei de paal. Club Hac begon aan te dringen. Toch was het ABC Hekwerk dat de voorsprong uitbreidde. De bezoekers kwamen op 0-2 na een fout in de verdediging van Club Hac. De bal werd niet goed weggewerkt waardoor de bezoekers deze fout af konden maken. Club Hac kwam na de 0-2 langzamerhand in zijn vel. Het zocht regelmatig de aanval op. Met 5 minuten voor de rust bracht Halil Aslan zijn team met een schot buiten de zestien, terug in de wedstrijd. De 1-2 van Halil Aslan betekende voor Club Hac meer moed en zelfvertrouwen. ABC Hekwerk liet het er niet bij zitten en maakten net na een tegendoelpunt de 1-3 voor de rust. Het was de behendige flankspeler van ABC hekwerk zelf die met een mooie solo de score heeft uitgebreid.

2e helft:

Club Hac begon met veel zelfvertrouwen de tweede helft. De mannen uit Twello zochten na de aftrap direct de aanval waarop gelijk raak was. Het was de aanvaller Hischam Mazid die in de tweede helft de show zou stelen. Hij rondde een mooie combinatie af met Patrick Verdouw en zette zijn team op een 2-3 tussenstand. Na deze 2-3 zou het gelijk 2-4 worden. Uit een mooie aanval, ramde de speler van ABC Hekwerk de bal in de hoek van de goal. Hierna golfde de wedstrijd op en neer. Hac zocht de aanval en kwam weer terug in de wedstrijd door Hischam Mazid. Hij schoof de bal beheerst in de korte hoek na een pass van aanvoerder Patrick Verdouw. Kort hierna maakte de aanvoerder die mee opkwam, de 3-5! Hac had zijn handen vol aan de voetballers uit Heerde. Met nog 10 minuten voor de klok zette HAC aan en kwam prompt op gelijke stand na twee mooie goals van Hischam Mazid. Eerst stuurde Mazid zijn tegenstander de bos in waardoor hij de trekker met links overhield en in het dak van de goal schoot. Dit betekende de 4-5. De 5-5 kwam uit een mooie snelle aanval waar Sercan Demirel bal strak diagonaal aflegde aan Hischam Mazid, die de bal met een hakje afmaakte. De stand stond nu gelijk! Club Hac was aan en kreeg de grip op de wedstrijd. Met nog 5 minuten voor de tijd maakte de nieuwkomer Tigran Gabrelian de 6-5. Uit een pass van Sercan Demirel kapte hij keeper uit en schoot met links hard in de hoek. In een hectische slotfase maakte vervolgens Hischam Mazid met zijn 5e goal van de avond einde aan alle illusies. Uit de rebound kopte hij de bal prachtig binnen waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde in een 7-5 overwinning voor de Twellonaren.

Conclusie

In een zeer op-en-neer golvende wedstrijd trok Club Hac Twello de wedstrijd met 7-5 naar zich toe. Dit betekende de eerste driepunter van het nieuwe seizoen. Aankomende woensdag wacht de wedstrijd tegen HHC Hardenberg. De wedstrijd begint om 20:00 in de sporthal De Meet.

Opstelling:

Oktay Sevilir, Hazael Martis, Halil Aslan, Tigran Gabrelian, Hischam Mazid, Sercan Demirel, Patrick Verdouw.

Eindstand 7-5 (1-3).

Man of the match: Hischam Mazid

 

 

 

 

 Klik hier om terug te gaan